Ruilen & retourneren

TERUGSTUURBELEID

We willen producten van hoge kwaliteit verkopen, waarvan we hopen dat u ze graag zult gebruiken, maar we weten ook dat het om een of andere reden mogelijk is dat u iets moet ruilen of retourneren dat u hebt gekocht. Zorg ervoor dat u uw items zorgvuldig controleert voordat ze worden gebruikt of geïnstalleerd. We raden u ook aan om uw ontvangstbewijs of ordernummer te bewaren, dat u kunt vinden op uw orderbevestiging of op de leveringsverpakking, omdat u dit als bewijs van aankoop nodig kunt hebben in geval van vragen na de verkoop.

Als ik van gedachten verander...

Defecte items

Items worden geïnspecteerd door ons team voor productbeoordelingen en als het artikel als defect wordt beschouwd vanwege fabricage- of fabric-defect, zal onze website worden terugbetaald of gratis worden vervangen door extra vrachtkosten. Als dit niet als defect wordt beschouwd, komt het niet in aanmerking voor omruiling of terugbetaling onder dit retourtype.

Uitwisseling

* Alle internationale retourzendingen dienen binnen 30 dagen na ontvangst van de bestelling aan ons te worden geretourneerd.

* De verzendkosten voor internationale uitwisselingen zijn voor rekening van de klant (tenzij de fout door ons is veroorzaakt). Alle rechten, belastingen of vergoedingen die moeten worden betaald voor geretourneerde artikelen zijn uitsluitend de verantwoordelijkheid van de klant.

Terug instructies

Volg de onderstaande instructies om een item te retourneren:

Stuur ons een e-mail om de reden voor het retourneren in eerste instantie op te geven, ons ondersteuningspersoneel zal u het verzendadres verstrekken.

Let op bij het uitpakken en opnieuw inpakken van uw producten.

Voeg bij een stuk papier de volgende informatie bij:

* Onze naam besteld op onze website.

* Bestellingsnummer

* Geef de reden op voor het retourneren van het item

* Het e-mailadres dat is besteld op onze website.

Plaats dit stuk papier en het te retourneren product in een pakket en verstuur het naar ons. Geef ons het trackingnummer door zodra u ze hebt teruggestuurd. We nemen geen verantwoordelijkheid voor het retourneren van goederen die verloren zijn gegaan tijdens het transport. Als u zich zorgen maakt, raden we u aan de goederen per aangetekende post te verzenden en het bewijs van verzending te bewaren.